dimarts, 21 de setembre del 2021

Cap de setmana d’Aplec

El passat cap de setmana del 18 i 19 de setembre s'ha celebrat el 57è aplec de la sardana de Torroella de Montgrí.
Si al 2019 es va celebrar normalment a la Plaça de la Vila en un únic dia mentre que al 2020 es va celebrar en format concert i durant un cap de setmana al Passeig de l'Església, per l'edició 2021 s'ha plantejat una opció híbrida: recuperar l'emplaçament als Jardins John Lennon i donar l'opció d'escoltar i ballar sardanes ja que l'espai ho permet però repartint-ho durant 2 tardes per no concentrar tants músics ni allargar-ho més hores del necessari.
Així, el dissabte 18 es va poder gaudir de la doble actuació de La Principal de Cassà i Mediterrània. L'amenaça del temps i que coincidís amb un dissabte va impedir de lluir la festa tant com s'hagués desitjat. No obstant, les ganes del públic, músics i organització van permetre tirar-la endavant i esdevenint un dia "històric" ja que seria el primer dia que es permetia ballar sardanes d'ençà del març 2020, quan es va capgirar tot.
El diumenge 19 sí que va comptar amb la presència del bon temps i els Jardins John Lennon van acollir un públic molt nombrós, vingut de molts indrets de Catalunya i amb moltíssimes ganes de ballar. Les rotllanes complien amb la normativa Covid. L'entusiasme dels assistents i la complicitat de les cobles 3 Vents i Maricel, 2 clàssiques de l'aplec torroellenc de fa uns quants anys, van ser recompensats amb una interpretació extra d'una sardana per part de cada cobla. 
D'aquesta manera, l'organització fa un bon balanç d'aquest 57è aplec i esperem que sigui la llavor de l'inici de la tan ansiada recuperaciónde la normalitat.la normalitat.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada