dilluns, 30 d’agost del 2021

Festa Empordanesa del 1900

Tot i ser un any de poca activitat sardanista i de cultura popular, el Grup Montgrí Dansa ha estat preparant un nou espectacle pel 2021. Es tracta d'"Una festa empordanesa del 1900", una mostra de diversos balls populars catalans que amenitzaven les festes majors de principis del segle passat.
 
L'estrena ha sigut per partida doble: dissabte 28 d'agost a L'Espai Ridaura de Santa Cristina d'Aro, dins dels actes de la capitalitat de la sardana de Sant Feliu de Guíxols i el diumenge 29 d'agost a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí, com a cloenda de la Festa Major 2021.
Masurca, contrapàs, sardana curta i sardana llarga, vals, vals-jota, .... han sigut interpretats musicalment per cobla La Principal de Cassà, sota direcció d'Ivan Joanals mentre que la interpretació coreogràfica ha anat a càrrec dels joves del Grup Montgrí Dansa, amb un vestuari molt inspirat en les millors mudes de l'època.
Cada representació ha tingut un presentador de luxe: Joan Teixidor a Santa Cristina i Jordi Gallegos a Torroella de Montgrí.
Per aclamació popular, en acabar l'espectacle, una sardana de punts lliures especialment escollida per cada localitat: "Guíxols capital de la sardana" i "Per Torroella".
Després d'aquest cap de setmana tan especial, l'Associació Sardanista Continuïtat prepara la temporada de tardor, amb la colla juvenil "Montgrí" participant al Campionat de Catalunya de colles sardanistes així com l'Aplec de la Sardana que es celebrarà els dies 18 i 19 de setembre. Entremig, hi haurà temps per una merescuda recompensa als balladors i balladores.

 












1 comentari: