Grup Montgrí Dansa

L'Esbart dansaire es creà per dos motius essencials; per una banda la diversió dels balladors que s'ho passen bé ballant perquè els hi agrada i per l'altra, per donar a conèixer arreu de Catalunya les costums i tradicions del nostre país a través de les danses que s'han anat ballant amb el pas dels anys. Es va iniciar l’any 1989 per completar la formació dels dansaires de les colles i augmentar les possibilitats d’actuacions. Hi ha tres grups de dansa: infantils, juvenils i l'Esbart. La direcció inicial de l’Esbart va ser a cura del sabadellenc Tomàs Manyosa. Més tard hi va participar Lídia de Mena, de Falset. Des de fa un temps ja són alguns dels dansaires més grans qui s’encarreguen de la formació dels més petits, i actualment és en Sebastià Vilanou qui dirigeix l’esbart.


En aquests moments tenim 6 espectacles en actiu:

Trencats i seguits: Trencats i seguits pretén mostrar com eren les danses populars que han estat el precedent de la sardana actual, dins el marc de les comarques gironines i, en especial, de l’Empordà i passar a veure seguidament de quina manera aquella primitiva sardana, música i dansa, ha anat evolucionant fins a arribar al segle XXI.

Torroella 1900: Torroella 1900 intenta recrear l’ambient de les festes majors i balls d’envelat de principis del segle XX.  Tot gira a l’entorn dels denominats Balls Vuitcentistes i en retrobar tots aquells elements que havien fet feliços als nostres avis.

25 anys de Continuïtat: Aquest espectacle pretén ser un breu recull dels trets més destacats dels 25 anys de vida de l'Associació Sardanista Continuïtat, l'essència de tot allò que hem fet des d'aquell llunyà 1981.

Fills del Mar: Fills del mar és una història explicada en dansa, inspirada en l'obra "La Filla del Mar" d'Àngel Guimerà.

El flautista del Montgrí: El Flautista del Montgrí és una recreació en format de dansa i música en directe del conegut conte "El Flautista d'Hamelin", interpretat per la secció infantil i juvenil del Grup Montgrí Dansa.

Inaudit: El nou espectacle del Grup Montgrí Dansa, és un recorregut per la biografia musical  d'en Vicenç Bou. S'estrenarà el 27 d'agost del 2010 al vespre a Torrolla de Montgrí.


Països Catalans en dansa: Aquest espectacle de dansa és una invitació a un viatge al cor dels Països Catalans que el «Grup Montgrí Dansa» ha concebut, realitzat i produït.

4 comentaris:

  1. Hi ha una noia membre de l'esbart que treballa a l'ajuntament de Girona, que me podeu dir com se diu si us plau??

    ResponElimina
  2. hola, soc de francia i vuldria contactar la persone que se cuide del grup. a quin numero truci ? gracies.cécila

    ResponElimina
  3. Podeu contactar en Sebastià al 06 10 49 63 03

    ResponElimina