dimecres, 28 d’agost del 2019

St Genís 2019

El diumenge 25 d'agost 2019 serà recordat amb gran emoció per l'Associació Sardanista Continuïtat amb motiu d'una nova representació de l'espectacle emblemàtic de l'entitat "Trencats i Seguits" a la Plaça de la Vila de Torroella de Montgrí, just 25 anys després de la seva estrena al mateix emplaçament.
Tal com ens recorda la plaça de la Capella de Sant Antoni, l'any 1844 es va ballar per 1a vegada la sardana tal i com ha arribat als nostres dies a la Plaça de la Vila de Torroella de Montgrí. Per commemorar-ho, 150 anys després (o sigui al 1994) un grup de joves dansaires van escenificar l'evolució històrica del contrapàs fins a la sardana de punts lliures amb una perfecta ambientació tant a nivell coreogràfic com de vestuari i perruqueria.
I diumenge passat, la immensa majoria d'aquests balladors i balladores es van retrobar al mateix indret i amb el mateix vestuari per viure i fer reviure al públic aquell màgic moment que fou el 27 d'agost de 1994 i que el Punt Diari titulà "Lliçó magistral d'història de la sardana, a Torroella de Montgrí".
La part musical d'aquest retrobament anà a càrrec dels amics del Traüt de Tarí amb qui tantes ocasions hem coincidit amb aquest espectacle i per la cobla-orquestra Els Montgrins dirigits magistralment per Jordi Molina.
Tal com va succeir fa 25 anys, enguany la Plaça es va quedar petita pel nombrós públic assistent en el qual hi havia molts dels amics que l'entitat torroellenca ha fet durant aquests 25 anys, multitut de dansaires que han passat per les colles i el grup de dansa i que en algun moment o altre han format part dels Trencats i Seguits i, especialment, pels mateixos protagonistes d'aleshores: els citats dansaires, la presentadora Fanny Pujadas, Susi Capella amb el vestuari, Tomàs Manyosa qui en fou el màxim responsable coreogràfic, i l'ideòleg de tot plegat, el sabadellenc Jaume Nonell amb sentides paraules de record per l'altre gran documentalista de la història de la sardana: Lluís Subirana.
Molts records, retrobaments entre nois i noies que havien compartit moltes estones a les colles Montgrí i Llavor del Montgrí, moltes emocions a flor de pell i una gran ovació per part del públic  serien un bon resum del que es va viure a la tarda del 25 d'agost de 2019 a la mateixa plaça que va veure nèixer la sardana just 175 anys abans.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada