dijous, 20 de setembre del 2018

Concurs i Aplec de la Sardana

Maratonià cap de setmana el què ha viscut l'Associació Sardanista Continuïtat en poc més de 24h.
Dissabte 15 setembre arribaven els components del grup BERRIZTASUNA DANSA TALDEA de Portugalete (Biscaia) qui tornava la visita que el Grup Montgrí Dansa va fer a primers de juliol per participar al Festival que organitza anualment aquesta entitat basca.
A quarts de 7 de la tarda, i després de la recepció oficial a l'Ajuntament per part de les autoritats municipals, es va oferir una actuació del grup basc i del grup torroellenc, culminant en una ballada conjunta, on s'hi va poder afegir qui va voler del públic, d'un ball tradicional basc i d'una sardana.
Després de compartir un sopar de germanor, i amb poc temps per descansar, a primera hora del diumenge ja es va deixar tot enllestit per celebrar el concurs de colles sardanistes als Jardins John Lennon on van participar un total de 17 colles gironines, 4 de les quals eren les colles locals Montgrímini, Montgrí, Conti 2000 i Torroella. Cal destacar que la colla infantil i la colla gran van pujar al podi de les respectives categories i que Conti 2000 i Torroella van resoldre la revessa.
Una arrossada als mateixos jardins on van participar més de 100 persones, servia per acomiadar els amics del grup de dansa de Portugalete tot esperant retrobar-nos en pròximes ocasions. 
I seguidament, de nou, cap a la Plaça de la Vila on es va celebrar l'aplec de la sardana. Si al matí ens va acompanyar la cobla Mediterrània, a la tarda fou el torn de la Principal de Cassà, Maricel i Tres Vents. Novament, i com va essent habitual els darrers anys, la plaça es va quedar petita per acollir tots els balladors d'arreu dels Païssos Catalans que van assistir així com el públic local i forà. Emotiva la interpretació conjunta de Torroella Vila Vella per part de les 3 cobles i el comiat amb la Santa Espina, formant una anella que envoltava tota la Plaça de la Vila i amb la cobla al bell mig.
Toca descansar, però no per gaire temps ja que les colles han de completar la fase final dels campionats territorial i de Catalunya.



























Concurs












Aplec 



















Concurs



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada