dimarts, 13 de maig del 2014

“Aires de la Terra”

L'Empordà i el Rosselló units en un projecte artístic ambiciós comú!


El Grup Montgrí Dansa, de l’Associació Sardanista Continuïtat, s’ha plantejat en els darrers muntatges artístics unir la tradició de la dansa amb noves formes interpretatives i coreogràfiques. I amb aquesta finalitat, s’han elaborat unes propostes que, per una banda, fan un recorregut per la diversitat folklòrica dels Països de parla catalana, i, per l’altra, desenvolupen temes de les nostres tradicions populars.


Tanmateix, GMD ha intentat sempre dinamitzar la presentació dels seus espectacles amb música en directe. Com ens explica el director artístic Sebastià Vilanou: en “Aires de la Terra”, la música s’uneix amb la dansa, ambdues catalanes, amb la voluntat d'oferir un buf de plaer artístic.

Cal destacar doncs aquí el fruit d’un desig comú de col·laboracio entre la Cobla Mil·lenària – Fidelíssima Vila de Perpinyà (Rosselló) i el Grup Montgrí Dansa de Torroella de Montgrí (Empordà), per donar a conèixer i difondre la cultura catalana amb un espectacle innovador i de qualitat. Podem dir que amb aquesta nova proposta artística, les dues formacions han creat un lligam directe amb la terra. Són els aires de la terra que han servit de fonts d’inspiració a un projecte inter-català d'excepció. La dansa i la música d’una nació catalana Mil·lenària formen els aires de tot un poble on sorgeixen l’essència d’una terra.


Acompanyat per la Cobla rossellonesa, el grup empordanès proposa un espectacle que transforma i actualitza el concepte de dansa tradicional catalana, i que fusiona tradició i fantasia. Seguint amb l’aportació genial del Compositor i Mestre Joan Lluís Moraleda, l’espectacle presenta, entre altres, el ballet “Lo Comte Arnau”. Una creació de 30 minuts que intenta recuperar la figura mítica i llegendària d’aquest ric noble de la mitologia catalana, des d’un punt de vista romàntic. Basat en la narració de Víctor Balaguer és una nova exclusivitat destacada i ambiciosa del GMD.


La preestrena d’aquest nou espectacle tindrà lloc el diumenge dia 22 de juny a les 21h, a la plaça de la República de la capital rossellonesa. Serà dins dels actes de “Sant Joan, Festa Major de Perpinyà”. I com tots els actes de la Festa Major de Perpinyà, serà gratuït. Llavors, s’estrenarà dins del Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau de Sant Joan de les Abadesses el dissabte 19 de juliol, i arribarà el divendres 29 d’agost a Torroella de Montgrí.


Ens plau comprovar que la dansa catalana acompanyada amb cobla té vida i projecció. Esperem que aquesta col·laboracio entre la Cobla Mil·lenària – Fidelíssima Vila de Perpinyà i el Grup Montgrí Dansa de Torroella de Montgrí, sigui per molts anys.


“Aires de la Terra” : espectacle de música i dansa catalana

Grup Montgrí Dansa & Cobla Mil·lenària

Direcció artística : Sebastià Vilanou

Direcció musical : Jordi Núñez i Joan Lluís Moraleda

Producció : Associació Sardanista Continuïtat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada